Kommerling pvc profili

Euro Futur Classic

Euro futur classic s

EuroFutur Classic – novi sistem prozora za visoke zahtjeve u smislu funkcionalnosti i dizajna

“EuroFutur Classic” je novi višekomorni sistem sa dubinom ugradnje od 70 mm. Osnovno tehničko obilježje je inovativno, zaštitno metalno ojačanje sa veoma dobrim osobinama toplinske izolacije.

“EuroFutur Classic” se može dobiti u dve varijante:

1. Varijanta “smaknuto krilo” odlikuje se posebnim pravolinijskim dizajnom, koji nije orijentiran ka kratkotrajnim trendovima i savršeno odgovara svim stilovima fasade čak i kod starogradnje. Vrijednost toplinske izolacije od Uf = 1,4 W/m²K omogućava gradnju objekata sa niskom potrošnjom energije, sa povoljnim dvostrukim ostakljenjima.

2. Izvedba “polusmaknuto krilo” svojim markantnim dizajnom i izgledom odgovara u potpunosti modernom stilu. Sa svojim dodatnim izolacionim komorama, ova varijanta nudi dodatnu toplinsku izolaciju (Uf = 1,3 W/m²K). Svojim velikim izborom profila ovaj sistem nudi skoro neograničene mogućnosti kombiniranja.

Zvučna izolacija i zaštita od provale takođe odgovaraju visokim zahtevima. Već sa standardnim staklima buka se smanjuje na 10% u odnosu na tradicionalne prozore. Armirani, čvrsto zašrafljeni okovi, koji su montirani u sistem profila, pružaju visoku osnovnu sigurnost. Prozori su klase otpora WK1 i WK2 . Ovaj sistem i u ekološkom smislu važi kao uzor: kao prvi veliki proizvođač na svjetskom nivou, KÖMMERLING u proizvodnji upotrebljava reciklirani materijal za proizvodnju PVC profila: isključivo PVC bez olova, sa ekološkim stabilizatorima na kalcijum-cink bazi.

Euro Futur Elegance

Kommerling Elegance

EuroFutur Elegance – novi sistem prozora za visoke zahtjeve u smislu funkcionalnosti i dizajna
EuroFutur Elegance – novi višekomorni sistem sa dubinom ugradnje od 70mm definira novu estetiku kod prozora od PVC-a. Svojim elegantnim oblinama okvira i krila, “EuroFutur Elegance” zrači istaknutom individualnošću i privlači poglede. Ovaj sistem vizuelno uljepšava čak i “dosadne” fasade i daje im jedan poseban sjaj. Sa svojim širokom paletom profila okvira, krila i prečki, ovaj sistem nudi skoro neograničene mogućnosti dizajna.

EuroFutur Elegance je i vrhunski sistem i u tehničkom smislu. Glavno obilježje je inovativno, masivno metalno ojačanje sa veoma dobrim osobinama toplinske izolacije. Vrednost toplinske izolacije od Uf = 1,4 W(m²K) omogućava gradnju objekata sa niskom potrošnjom energije, sa povoljnim dvostrukim ostakljenjem. Sistem zaštite od provale i zvučne izolacije je isplativa investicija. Već sa standardnim staklima buka se smanjuje na 10% u odnosu na tradicionalne prozore.

Euro Futur MD

EuroFuturMD kommerling

Vanjski okvir i površina profila su u istom nivou. Ovakva izvedba je idealna za primjenu na modernim fasadama, sa velikim izborom boja i dezena. Pošto profil podržava ostakljenja do debljine od 47mm, imate potpunu slobodu pri izboru ostakljenja. Moguće je postići zvučnu izolaciju od 44 db.

88 Plus

88+ kommerling

KÖMMERLING 88 plus je pripadnik nove generacije profila sa dubinom ugradnje od 88 mm, modernim dizajnom i perfektnim proporcijama profila. Ima 6 komora i pruža najbolju zaštitu u smislu dihtanja i termo i zvučne izolacije. Prima ostakljenja širine od 24 do 52 mm.

BOJE:This entry was posted in Pvc stolarija-blog o pvc stolariji. Bookmark the permalink.